Weboldalkészítés lépései

Igényfelmérés

A webolalkészítés első lépése az igényfelmérés. Lehet írásos-, telefonos-, online megbeszélés vagy akár egy személyes egyeztetés keretein belül is. Ekkor még előfordulhat, hogy nem lehet pontosan felméri mit is szeretne az ügyfél, ezért tapasztalataink alapján olyan kérdéseket teszünk fel amivel felgyorsíthatjuk a folyamatot.

Megbeszélésünk tárgya lesz:

  • milyen céllal szeretné honlapját üzemeltetni
  • milyen funkciókat szeretne az oldalra
  • közösen ötletelünk, hogy mivel lehet igazán egyedien megvalósítani elképzeléseit

Ez az egyeztetés már alapot ad egy személyre szabott, egyedi weboldal készítés árajánlatának. Nem szeretnénk terhelni, ezért a felesleges vagy szükségtelen funkciókat teljesen elvetjük. Mi számára a legjobbat szeretnénk kihozni az új weboldalából.
Könnyen értelmezhető árajánlatot készítünk Önnek, amit később újra részletesen átbeszélünk.

 

Tervezés

Az alapok lefektetése után következik a legfontosabb lépés, maga a tervezés. A tervek formába öntésére egy jól összeállított és átgondolt koncepcióra lesz szükség, ami végig vezet minket a weboldal készítés folyamatain.

  • meghatározzuk a célokat (ajánlatkérés, online vásárlás, információ átadás)
  • célközönség behatárolása (országosan vagy lokálisan, csak nőknek vagy csak férfiaknak szóló oldal lenne)

Látványterv

A tervezési fázis után következik maga a honlap látványterve, azaz a webdesign elkészítése. Itt fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy mi nem használunk sablonokat és nem készítünk sablon látványterveket! Az egyediség vezet minket!
Úgy gondoljuk Ön se szeretne egy tucat honlapot, és a látogatói is örömmel vándorolnának teljes mértékben az Ön igényeire szabott egyedi weblapján. 
A honlap designról külön megbeszélés fogunk tartani, hiszen ez alapján készítjük el a látványtervet is. Szükség esetén többször is módosíthatjuk a látványterveket a végleges elfogadásig. Más webfejlesztő cégekkel ellentétben a módosításoknak a mi csapatunknál nincs felára.

Az a célunk, hogy egy olyan weboldalt készíthessünk Önnek, amivel ügyfelei maximálisan elégedettek lehetnek.

Varázslat

A folyamat legösszetettebb része maga az oldal programozása. Ebben a szakaszban készül el a a weboldal váza, mely összetartja és működteti a rendszert. Ekkor készülnek a weboldal funkciói is, valamint a látványtervet felhasználva a weboldal kinézete is.
Itt történik a varázslat, mikor a terv működő weboldallá válik.

Pár dolog amire mindig figyelünk webfejlesztésnél:

  • egyedi funkciók elkészítése a megbeszéltek alapján (ajánlás, ha szükséges)
  • biztonságos rendszert használunk
  • automatizált tesztek futtatása a fejlesztés alatt
  • modern és megbízható technológiákat használjuk
  • kreatív, lelkes és trendeket követő naprakész csapat munkájának gyümölcse

Tesztelés

A weboldal hivatalos debütálása előtt az utolsó állomás az ellenőrzés, azaz a tesztelés. Ez nagyon fontos feladat, hiszen ebben a stádiumban még kiderülhetnek apróbb hibák, melyek felett korábban elsiklottunk, de könnyedén orvosolhatók.

Az igazán profi tervezők a legapróbb részletekre is képesek odafigyelni, ha valóban szakemberek készítik a weblapját, nyugodt lehet, hogy biztos kezekbe helyezte elképzeléseit!

A honlap tesztelése után az utolsó lépések egyike egy alapszintű keresőoptimalizálás elvégzése, melynek köszönhetően kedvező helyzetből indulhat a Google szemében.

Átadás

És elérkeztünk a végső állomáshoz a honlap átadásához, amit személyesen vagy akár telefonon is megtehetünk. Bemutatjuk a weboldal működését, funkcióit és átbeszéljük a felmerülő kérdéseket.

A honlap átadása után lehet elkezdeni használni a weblapot. A havi karbantartás terhét is átvesszük Öntől igény esetén fix előre megbeszélt összeg keretein belül.

Ha elégedett volt munkákkal a későbbiekben is rendelkezésére állunk bővítés, változtatás vagy módosítás alkalmával.

Karbantartás és garancia

Egy honlap minél gyakrabban és minél profibb anyagokkal kerül frissítésre annál vonzóbbá válik a látogatói számára, így hamar megtérülhet a befektetett munka és energia.
Karbantartást igény esetén előre egyeztetett fix összegért csapatunk elvégzi, így nem kell aggódnia, hogy weblapjával gond adódik.

Az általunk készített weblapokra élettartam garanciát vállalunk!

Bármilyen gond merülne fel vagy hiba, ingyenesen a lehető leggyorsabban megoldjuk!

Honlapkészítés alappillérei

Domain

Minden honlapnak szüksége van egy webcímre, azaz domain névre. Így találhatjuk meg, ha beütjük a böngészőbe. pl.: www.nirobel-design.hu
A domain vásárlás a legkisebb költségünk lesz szerencsére, körülbelül évi 2-3 ezer forintot tesz ki a költségvetésből. Kivéve abban az esetben, ha valamilyen speciális végződésű weboldalt szeretnénk, de ez zömében szükségtelen.

Weboldal tárhely, szerver bérlés

A weboldalt fontos elhelyezni az interneten, ezért szükség van egy online szerverre és tárhelyre.

Nagy forgalom esetén van értelme csak saját szervert bérelni, de egy általános honlapnak bőven elegendő lesz az úgynevezett webhosting szolgáltatás, azaz maga a tárhely.
Itt nagyon sok opciót kell megvizsgálnunk, az operációs rendszertől kezdve, a felhasználható hely méretén át az igényelt email címek számáig.

Mi mindenben segítséget nyújtunk és segítünk kiválasztani Önnek és terveinek a leginkább megfelelő lehetőséget.
Egy átlagos honlapnál ezek a költségek nagyjából évi szinten körülbelül 10 ezer forint körül lehet számolni.

Honlap karbantartás

Ez a költség tipikusan olyan költség, ami eltérő lehet a webfejlesztők körében, mind az ár terén mind a szolgáltatásban.

Sokszor előfordul, hogy a karbantartás árát évekig fizeti az ügyfél, de nem történik semmi. A weboldal elemei elavulnak és nem működnek megfelelően. Nálunk nincsenek rejtett költségek, igény esetén fix havi karbantartási költségért naprakészen tartjuk oldalát.Kérjen tőlünk ingyenes konzultációt és árajánlatot!

Kérjen tőlünk ingyenes konzultációt és árajánlatot!